Krav Maga

Mi is az a Krav-Maga?

Katonai közelharc, aminek a civil formája önvédelemre szolgál. A Krav Magát Izraelben fejlesztették arra a szintre, amin most van. Lichtenfeld Imrének köszönhető, hogy egy olyan védekezési formát ismerünk, meg amit háborús környezetben is lehet használni és nagyon könnyen elsajátítani.Ami számunkra fontos, hogy meg tudjuk védeni magunkat az utcán minden helyzetben.
Nos, itt a válasz hogyan is tegyük ezt.A Krav Maga több ember ellen, késes fenyegetés-támadás, botos fenyegetés-támadás, és ami szerencsére ritkán fordul elő, az utcán (Magyarországon), lőfegyveres fenyegetésnek a megoldásaira nyújt választ.
A civil formájában oktatunk még olyan szituációkat, ami arra szolgál, hogy megvédjük a párunkat, családtagunkat, barátunkat vagy egy járókelőt, aki segítségre szorul. Viszont nem egy testőri tudást nyújt hanem, szituációra ad megoldást. A Krav Magával nem harcosokat szeretnék nevelni az emberekből, hanem adni a kezükbe egy olyan lehetőséget, amihez bátran hozzá tud nyúlni, ha rossz helyzetbe, kerül.

Tovább