Melyek a különösen veszélyes vagy tiltott eszközök?

Tudtátok, hogy a felsorolás szerint a közbiztonságra különösen veszélyes, vagyis tilos eszközök a sokak által használt gázspray, azonban csak akkor, ha az 20 grammnál több töltőanyagot tartalmaz? Azonban nem megfelelő használata akár vakságot, vagy súlyos károkat is okozhat a szemekben, és vegyük számításba a „visszanyal a fagyi” effektust. Például ha nagy a szél visszasodorja, a kifújt gázanyagot. A közbiztonságra különösen veszélyes, vagyis tilos eszköz még az elektromos sokkoló, a nyolc centiméteres pengehosszt meghaladó kések, a bokszer, a lőfegyverre hasonlító eszközök, sőt, még a csúzli is.
Vagyis, ha a táskánkban egy gázspray, vagy egy elektromos sokkoló lapul, az önmagában nem alkalmas arra, hogy bűncselekményt valósítsunk meg. Ám használatuk, amennyiben a fent említettben meghatározott tulajdonságokkal rendelkezik, és súlyosabb sérülést idéz elő, büntetendő lehet.
Véleményem szerint, előnyben vagyunk akkor, ha nem eszközöket, hanem a krav maga tudásunkat hasznosítjuk. Szerencsére elég nagy a skála ebben a védekezési formában. Mire egy eszközt előveszünk addigra nagyon sok lehetősége van a támadónak arra, hogy az akaratát érvényesítse. Ilyen esetekben pár másodperc is sokat számít, mivel nagyjából 30-40 másodperc alatt lezajlik egy utcai támadás.